Med kundnärvaro och smarta lösningar

Malmöbaserade Invoice Finance finansierar närmare en miljard kronor per år. En nära relation med kunderna är nyckeln enligt vd Johan Lindberg.

Entreprenören Johan Lindberg började 2011 som verksamhetschef på Malmöbaserade Invoice Finance.

– Jag kom in i ett fint och välskött bolag som gått bra men som behövde en nytändning, säger Johan.

Sedan dess har Invoice Finance förnyats, digitaliserats och hittat sin nisch som en mindre och mer flexibel aktör jämfört med de stora aktörerna. Under 2013 grundades dotterbolaget Billmate AB som erbjuder betallösningar för e-handel. Sedan i våras jobbar de med att synka ihop bolagen.

– Vi är ett ungt och hungrigt bolag med ett härligt driv och entusiasm och det tror jag har gjort att vi växer så snabbt som vi gör. Förutom att vi har bra produkter är det relationen med kunderna som jag tror mycket på. Vi är proaktiva och sätter oss in i våra kunders specifika utmaningar vilket är väldigt uppskattat, säger Johan och fortsätter:

– Vi vill gå ännu tydligare mot Fintech och just kombinationen med den nära relationen med kunderna är nyckeln.

FAKTA OM INVOICE FINANCE

Invoice Finance skapar förutsättningar för företag att växa genom flexibla och smarta finansierings-, fakturerings och betallösningar. Företaget ligger i Malmö och har 31 anställda. Invoice Finance räknar med en tillväxt på cirka 50 procent per år. Invoice Finance AB är moderbolag till Billmate AB och Invoice Inkasso AB. Invoice Group är samlingsnamnet på bolagsgruppen.

Text: Tina Lindström Carlsson ( Di Gasell )