Invoice Finance tillsätter ny CFO

Den 10 oktober 2016 tillträdde Invoice Finance nye CFO Erik Malmgren. Erik kommer närmast från en tjänst som CFO på produktionsbolaget Anagram och har dessförinnan haft liknande roller i en rad olika bolag, bland annat Media Evolution och Sony Ericsson.

Erik Malmgren har genom sina fem år på Anagram stor erfarenhet av att bygga upp företag under tillväxt, organisatoriskt och strukturellt såväl som affärsutvecklingsmässigt. Flera av Eriks tidigare tjänster har varit i komplexa organisationer med stora utmaningar. Detta kommer att bli viktiga tillgångar för oss på Invoice Finance i detta starka expansiva skede och satsning som företaget befinner sig i.

– ”Erik kommer blir otroligt viktig i vår fortsatta utveckling och expansion”, säger Johan Lindberg, VD Invoice Finance. Hans huvuduppgift initialt är att säkerställa att vi har effektiva och välstrukturerade rutiner och arbetssätt, vilket är en nödvändighet med tanke på omfattningen och komplexiteten i bolagets satsningar.

4 korta till Erik Malmgren

erik-malmgrenVarför valde du Invoice Finance?
Invoice Finance är en spännande bolagsgrupp som har stora ambitioner, något jag ville vara delaktig i och förverkliga.

Vad är dina arbetsuppgifter?
Jag kommer främst arbeta med att stötta vår VD i det strategiska arbetet samtidigt som jag operativt kommer fokusera på att skapa de förutsättningar som krävs för en stabilare tillväxt. Jag kommer tex tillsammans med personalen se över processer och strukturer för att ta nästa steg.

Vad jobbade du med innan Invoice Finance?
Jag kommer senast från en position som CFO på Anagram Produktion, ett bolag där man arbetar med film, tv och live produktioner. Jag arbetade på Anagram i närmare 6 år och dessförinnan har jag arbetat som Ekonomichef och Business Controller i olika bolag.

Vad gör du helst på fritiden?
Spenderar tid tillsammans med min fru och mina två små barn (4 & 6 år).

 

Om Invoice Finance AB

Invoice Finance AB bedriver finansiella tjänster åt företag inom fakturaköp, fakturaservice, fakturabelåning och factoring. I koncernen där Invoice Finance AB är moderbolag ingår även dotterbolaget Invoice Inkasso AB som bedriver inkasso, samt dotterbolaget Billmate AB som erbjuder prisvärda och kompletta betallösningar för e-handlare.