Hur väljer man rätt factoringbolag

Hur vet man vilket factoringbolag som passar ens företag bäst?

Som alltid när man gör affärer så krävs det att man läser det finstilta innan man gör upp. Man läser igenom villkor, avgifter, procentsatser och mycket mer för att vara säker på att affären är gynnsam för företaget.

Ett erbjudande kan till synes se bra ut men om man synar det i sömmarna kan det vara dåligt för företaget. I föregående inlägg får ni läsa om varför det bara finns fördelar med att sälja sina fakturor och hur det ökar företagets likviditet och ekonomiska stabilitet. Det är en bransch där man måste läsa igenom den finstilta då det kan varieras i stora procentsatser.

Procentsatsen kan variera från enstaka procent och upp till 6 procent eller mer på det belopp som faktureras, det gäller framförallt mindre och medelstora företag. När det är ett större företag så är det ofta en ränta som sätts upp istället. Detta för att factoringbolaget ska täcka sina utgifter plus en marginal. Villkoren kan skiljas avsevärt, årsavgifter, anslutningsavgift, bindningstider och hur lång kredittid man erbjuder (30, 60 eller 90 dagar)

Vi på Invoice Finance tror inte på otydliga villkor och avgifter, vi har arbetat med fakturaköp under många år och bygger våra relationer med respekt och förståelse. Därför har vi inga årsavgifter, anslutningsavgifter eller andra avgifter. Vi tror inte heller på bindningstider och vill att de som säljer sina fakturor ska stanna för att dem känner sig väl behandlade och inte för att de måste!

Vill ni veta mer om oss och hur vi kan hjälpa er med era fakturor så får du gärna fylla i kontaktformuläret så återkommer vi inom 24h eller ringa oss på:

040-39 68 20
www.invoice.se