Det snabba sättet att få betalt

Allt fler företag, både små och stora, gör det. Säljer sina fakturor eftersom de insett vilka fördelar som detta innebär.

Den kanske enskilt viktigaste är att företagets likviditet förbättras med omedelbar verkan. Det är inte ovanligt att man kan få vänta mellan 30 och 90 dagar innan kunden betalat sin faktura. Genom att sälja sina fakturor till ett factoringbolag får du pengarna senast inom 24 timmar, oftast ännu fortare.

En annan fördel med är att du slipper stå kreditrisken när du säljer företagets fakturor. Du slipper också skicka ut påminnelser eller inkassokrav till företag som inte betalar i tid. Allt detta innebär mindre administration och i stället mer tid för att initiera nya affärer.

Att företag säljer sina fakturor till ett factoringbolag är i dag dessutom helt etablerat inom näringslivet och ses därför som en naturlig del i en effektiv och sund affärsverksamhet.

Vi på Invoice Finance har arbetat med fakturaköp under många år. Bland våra uppdragsgivare finns företag inom de flesta branscher, företag som vi har ett nära och långsiktigt samarbete med.

Vill du veta mer om oss och hur vi kan bistå ditt företag är du välkommen att ringa 040-39 68 20 eller besöka vår hemsida.