Därför är det viktigt att få betalt snabbt

Något som kostar mer pengar än vad man kan tro är att låta kunder vänta med att betala. Vi ger er några tips på vad du kan göra för att undvika detta.

En stark trend bland företagare är att använda sig av Paretoprincipen, eller 80/20-regeln. Principen innebär i det här exemplet att 80 procent av dina kunder betalar innan fakturan förfaller, medan 20 procent inte gör det. 20 procent låter inte mycket, men kan bli dyrt om du inte lägger energi på att få dem att betala i tid. Här går vi igenom några saker du kan tänka på när du ska fakturera och få in dina pengar.

Är du tillräckligt tydlig?
Ibland kan det vara svårt för dina kunder att förstå faturan. Finns det en möjlighet att du är otydlig? Istället för “30 dagar netto” kan du istället skriva “oss tillhanda” och ett datum. Då förstår kunden när pengarna ska finnas på ditt konto. Även uttryck som är självklara, för dig är kanske inte lika glasklart för din kund. Rannsaka dig själv och gör fakturan så lättläst som möjligt  för att undvika att din kund blir förvirrad- det kommer du som företagare att tjäna på i längden. Kom ihåg att lägga till vilken vara/tjänst du har sålt och vilken avgift som tillkommer om kunden inte betalar i tid.

Vänta inte med att fakturera!
Vill du ha betalt snabbt är det viktigt att även du är snabb. Vänta inte med att skicka ut fakturan utan gör det kvickt. Det leder annars till att du fakturerar sent och då kommer även betalningen sent. Kommer inte betalningen in? Skicka ut en påminnelse. Du kan även ringa upp kunden och fråga vad som hänt. Det kostar alldeles för mycket pengar för dig att låta kunden vänta med att betala.

Ta hjälp av inkasso

Skaffa ett samarbete med ett inkassobolag som hjälper dig att både få betalt i tid, men även ta tag i obetalda fakturor. På det här sättet sparar du en hel del tid som du istället kan lägga på ditt företag. Du är varmt välkommen att kontakta oss på Invoice Inkasso – vi hjälper dig att få betalt!

Sälj dina fakturor!

Låt oss på Invoice Finance ta hand om dina fakturor. Vi har många års erfarenhet och köper fakturor från alla möjliga branscher. Vi har ingen bindningstid eller fasta kostnader. Här kan du läsa mer om oss och fördelarna med att sälja dina fakturor.